Tapet till babyrummet

Bebisens första rum är lika med mys, lek och lugn och ro. Ge ditt babyrum fina tapeter, härliga färger och inspirerande inredningsdetaljer – det är några av våra tips till dig som skaLäs mer inreda för den minsta i familjen. Bebisen är snart här, fram till dess – passa på att inreda babyrummet. Botanisera bland färger, tapetmönster, inredning och andra babyprodukter. Att fundera vad rummet ska användas till är en bra start. Behöver det finnas en säng, en läsfåtölj och ett skötbord, eller är utgångsläget bara att det ska vara mysigt eller snyggt! Fördelen är att rummet för de allra minsta är ett rum där du får bestämma själv utan att ditt barn kommer med synpunkter. Men om du inte vill göra om för mycket utan ta det allt eftersom din bebis växer är det bra att ha i åtanke att möbler, tapeter och inredning ska kunna hänga med ett tag och kunna uppdateras istället för att bytas ut till nytt.

Tapettips till babyrummet

Tapeter i pastellfärger, lekfulla mönster eller motiv som inspirerar till kunskap – som tapeten A Bugs World – Pink av Sne Design eller Team Hawaiis motiv ABCedarian. I babyrummet kan du välja fritt, men tänk på att du och din bebis troligtvis kommer att spendera en hel del tid här, även om barnet sover i ett annat rum. Därför är det viktigt att tapeterna adderar trivsel och harmoni. Utgå från färger du tycker om och fundera om du vill ha motiv där det händer mycket - där du nästan varje dag kan hitta nya detaljer. Eller om du vill ha en stilren tapet i sobra färger som till exempel Acne JR:s Chester – Grey eller Andreas Engesvik Rain Sky. I ett babyrum är du inte alls begränsad till att bara tapetsera på väggarna. Här går det alldeles utmärkt att tapetsera en dörr, en del av väggen eller ett tak. Våra tapetmotiv Solar System och Reflection Nebula är perfekta att tapetsera i taket. Du kan också kombinera färg med tapet eller välja två favoritmotiv som matchar – till exempel välja en tapet där det händer mycket och plocka upp en av färgerna i ett annat lite lugnare motiv. För de allra minsta behöver du inte bara tänka barnmönster när du väljer motiv. Tapeter till babyrummet kan vara allt från upprepande mönster och klassiska motiv till rogivande skogar och detaljrika former. Som till exempel Cecilia Carlstedts motiv Cosmic Abstraction, By Mays tapet Confetti eller Lilesadis tapetmotiv Marble 2.0 Nude.

Inredningsdetaljer och inredningstips

Det viktigaste att tänka på när du handlar inredning för ett babyrum är att både vuxna och barn ska trivas där. Det behövs inte allt för mycket saker utan mer utrymme på golvet när barnet börja krypa eller bara vill ligga i babygymmet och jollra. En mysig matta att leka på och en mobil ovanför skötbordet är våra bästa tips. Satsa också på bra förvaring för bitringar och mjuka klossar så det är lätt att städa undan för kvällen. Ska barnet sova i rummet kan det vara bra med mysbelysning, en speldosa kombinerat med en mobil ovanför sängen och skön plats för en vuxen att sitta på vid sidan om sängen.

Så här möblerar du för de minsta

Som vi redan har varit inne på är det viktigt att alltid ha kvar så mycket golvyta du kan i rummet. Och då de flesta babyrum har några få men väl utvalda möbler har vi samlat våra bästa tips hur du möblerar rummet på bästa sätt: Placera inga tunga saker ovanför sängen till exempel hyllor eller en lampa – det kan uppfattas som hotfullt. Ställ, om det går, inte sängen med huvudet under fönstret. Det kan distrahera barnet när det är dags att sova. Att ställa sängen med en vägg bakom skapar också mer trygghet. Satsa på bra förvaring men kom ihåg att i babyrummet måste byråer och bokhyllor skruvas fast i väggen så de inte kan falla när barnet börja resa sig upp. Placera gärna förvaringen så barnen själva kommer åt. När de kryper på golvet är backar eller fina lådor vårt bästa tips, så kan en del av leken handla om att fånga någon färgglad leksak.

Bra belysning för babyrummet

Här är ett rum där belysningen betyder mer än vad du tror. Det beror så klart på vad ni gör där, finns det ett skötbord krävs bra allmänbelysning, men är rummet mest till för mys och lek är stämningsbelysningen extra viktig. Ha en taklampa, gärna med dimmerfunktion, addera ljusslingor för att skapa en mysig stämning och placera en sänglampa eller en bordslampa som kan vara tänd om natten ifall barnet vill ha lite ljus. Det underlättar också för de vuxna när de smyger in i babyrummet på natten för att titta till barnet.

DIY med och utan tapet

I babyrummet finns det mycket som du kan göra själv. Är du händig kan du snickra unika tavellister, förvaringslådor och till och med möbler. Men för mindre projekt kan du använda tapet, till allt från tapetvimplar, en mobil att hänga ovanför sängen, stjärn-, boll- eller fjäderdraperier, eller varför inte luftballonger. Använd överbliven tapet eller tapetprover – garanterat ett roligt projekt och ett fint resultat. Besök vår blogg för att få tips och hitta pysselguider med tapet.
Produktinformation