Rosa Posters

När man talar om en känslig färg som är söt, gullig, romantisk och ömtålig är det rosa som de flesta omedelbart tänker på. Detta pigment förknippas ofta med blommor, bebisar och allmäLäs mern sötma. Men det finns mycket mer i denna färg, vilket du kommer att se i Photowalls utmärkta urval av rosa affischer. Det finns massor av teman i rosa affischer för dig att utforska. Eftersom det finns så många olika nyanser av rosa, kommer du att ha svårt att inte hitta en rosa affisch som passar dig och det rum du vill förgylla. Oavsett om det handlar om ett bostads-, affärs- eller fritidsutrymme kommer rosa affischer att höja stämningen och ge en viss karisma åt din inredning.

Inflytande av rosa affischer

Färgen rosa kallas ibland för färgen för universell kärlek till sig själv och andra, eftersom den representerar vänskap, tillgivenhet, harmoni och tillgänglighet. Rosa är den söta sidan av den röda färgen. Medan rött väcker passion, aggression och handling kan stora mängder av färgen rosa faktiskt skapa fysisk avslappning och mjukhet. På rosa affischer ser du mycket av detta, men det gör inte dessa föremål mindre kraftfulla och visuellt stimulerande. Medan rött förkroppsligar hettan och passionen i kärleken talar rosa mer för den romantiska och charmiga aspekten av den. Rosa affischer kan framkalla känslor av lugn, avkoppling och tillfredsställelse, samt neutralisera oordning eller mildra frustration. Detta är ett mycket användbart och nödvändigt verktyg att ha i din optiska arsenal, eftersom det kan sprida stressiga situationer och ge rummet en kylig stämning. Du kan inte bli rasande om du tittar på en rosa affisch som Swirling Smoke, som nästan är som visuell sockervadd, som hjälper dig att luta dig tillbaka och ta ett andetag.

En liten bit historia

I större delen av västvärlden förknippas färgen rosa ofta med femininitet, men så har det inte alltid varit. Det fanns en tid mellan 1920- och 1940-talen, då rosa ansågs vara en färg som lämpade sig bäst för män eftersom den är nära besläktad med rött, men utan den ofta provocerande aggressivitet som den senare förde med sig. Som du kan se i vissa motiv på rosa affischer fick rosa en fuchsia makeover under 1960-talets popkonströrelse och en neonindränkt revival under 90-talets storhetstid, innan den slog sig ner för närvarande som den tusenåriga generationens bleka och fashionabla pigment. Du kan se den här utvecklingen på många rosa affischer, särskilt de som är filmaffischer från tidigare år. Eight and a Half kan klassificeras som en rosa affisch som uppvisar den tidigare nämnda fuchsia makeoveren.

Styling med rosa affischer

Att styla ett helt rum från golv till tak i rosa står förmodligen inte högst upp på många prioriteringslistor när det gäller inredning. Tyvärr är det en vanlig missuppfattning att detta är vad man ska göra med rosa, vilket innebär antingen allt eller inget. Som du kommer att se i urvalet av rosa affischer hos Photowall har detta pigment så många olika variationer av nyanser och skuggor att du är bortskämd med valmöjligheter. Om du vill ha en stark rosa effekt i ditt hem kan du därför antingen välja mycket av en nyans eller flera rosa affischer i det utrymme du vill förvandla. Tänk på att varm eller stark rosa används för att kommunicera lekfullhet, medan ljusrosa används för att kommunicera ömhet. Graffiti Shape använder till exempel mycket starkare rosa, tillsammans med andra färger för att balansera den visuella tyngden. Watercolor Minimalism XIIII å andra sidan använder ljusrosa på bästa sätt och är ett underbart exempel på en rosa affisch som inte överväldigar, men som samtidigt kan vara den perfekta fokuspunkten i vilket rum som helst med sin charmiga design och tilltalande färger.
Produktinformation