Turkosa posters

I sin mest grundläggande form är turkos en blandning av blått och grönt. Detta innebär att den har några, om inte alla, av de svala och lugnande egenskaper som ofta tillskrivs dessa pLäs merigment. Turkosa affischer kan därför förknippas med betydelser som uppfriskning, lugn, balans och vänskap. Du kommer att se många av dessa teman i Photowalls utmärkta, högkvalitativa, detaljrika och unikt utformade sortiment av turkosa affischer. En annan viktig faktor att ta hänsyn till när man dekorerar med den här färgen är att den är nära relaterad till elementet vatten. Eftersom vatten är liv kan turkosa affischer bli livet i ditt hem, kontor eller någon annan interiör som du vill försköna.

Varierande nyanser av turkosa affischer

Ljusare nyanser av den turkosa färgen har en sötare och mer feminin känsla. Du kan se detta i verk som Dogwood Blossoms och Blue Phalaenopsis Orchid, motiv som passar till alla hem eller kontor med sina vackra toner. Mörkare nyanser av turkos, som t.ex. kungsfisk, har en mer sofistikerad och stark känsla. En turkos affisch som liknar Sea of Marble eller Textured Cloudy Sky kan vara mer för dig. Dessa föremål kan se coola och tilltalande ut i en mängd olika miljöer, till exempel i vardagsrummet hemma eller kanske i styrelserummet på ditt företag. Variationer av turkos, som ofta används för att föreställa vatten, kallas också för aqua och akvamarin. Turquoise posters har gott om dessa, med enastående mönster och frodiga nyanser som lockar och fascinerar betraktaren. Surf Paddling in the Sea är ett perfekt exempel på detta, en väggdekoration som är visuellt fängslande och samtidigt så rik på detaljer att det känns som om du faktiskt är där.

Symboliska konnotationer

Turkos är ett värdefullt mineral som ofta används till smycken, särskilt i den amerikanska sydvästern och Mellanöstern. Den turkosa ädelstenen är till exempel symbolen för vänskap, ger fred i hemmet och lycka till ägaren. Turkosstenen tros bära med sig stor sanning och visdom. Turkosa affischer kan, precis som stenen, representera självförverkligande och vara ett stöd för analytiskt tänkande samt kreativ energi. I många gamla kulturer var och är den fortfarande en symbol för rikedom och välstånd. Turkos är också en av naturens vackraste färger, lugn och jordnära vilket gör den harmonisk och tröstande. Från en mer dekorativ sida passar turkos mycket bra ihop med andra mjuka varma färger som ljusbeige, varma orange och gröna toner. Turkosa affischer kan få många att tänka på Medelhavets blågröna vatten. Det är skönt att bli påmind om varma stränder och 28ºC varmt vatten då och då.

Turkosa affischer med vatten

Eftersom turkos passar särskilt bra i ett rum där du behöver en lugn och professionell stämning, till exempel på kontoret, kan du försöka piffa upp ditt företagsutrymme med ett föremål som From the Shore, ett vackert konstverk som omedelbart kan förändra stämningen i ett rum. Att styla med turkosa affischer på kontoret innebär friskhet. De blå nyanserna i turkos förmedlar trovärdighet och stabilitet, medan de gröna nyanserna skapar harmoni och lugn. En annan viktig aspekt är närvaron av elementet vatten. Turkosa affischer har mycket H2O i sin arsenal, med flexibla betydelser för varje motiv. Rage of the Dolphin, till exempel, kan ses som en mer finurlig syn på den mycket viktiga kampen mot överfiske. Hawaiian Green Sea Turtle är en turkos affisch som är mycket mer lättsam och påminner oss om att ibland bara luta oss tillbaka och slappna av. Golden Day Turquoise är å andra sidan mycket mer dramatisk och ett konstverk som kan förhöja vilket rum som helst till något mer personligt och intimt.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.