Dimmig skog - Canvastavla - Kök

1104

motiv

Gröna canvastavlor

Grön är en underbar färg som finns nästan överallt omkring oss i naturen. Gräs, träd, stenar, mineraler, exotiska frukter, blommor och en massa andra fantastiska växter är några utav Läs merde saker i vår omgivning som presenterar denna lugnande färg för oss människor. Att under den svenska högsommaren ligga på en grässtrand eller på en äng är ett alldeles underbart tidsfördriv för alla, oavsett om man är den nästan lite för avslappnade livsnjutaren eller om man är den lite för stressade personen som söker ett extra lugn under semestern. Lek med tanken att du ligger just där precis där, i det mjuka ljumna gräset, den där perfekt varma högsommardagen. I denna fantasi, lägg då till att det ovanför dig vilar en fantastiskt vacker trädkrona iklädd de grönaste bladen du sett på hela sommaren, som dessutom ger dig den där perfekta skuggan som till viss del skyddar dig men samtidigt släpper igenom en alldeles lagom mängd solljus. När du ligger där under trädet, och ibland hör det där rasslande ljudet som skapas när sommarvinden möter bladen, då inser du hur sagolik den svenska sommaren faktiskt är.

Få in lugnets färg med en grön canvas

Att färgen grön är en färg som skapar en harmoni och ett lugn för människan är någonting som inte alla känner till idag, men tack vare dess lugnande effekt tar användandet av grönt oss långt bak i historien. Tack vare arkeologiska utgrävningar har man lyckats få reda på att vi redan sedan den yngre stenåldern använt oss av denna stimulerande färg för att färga kläder. I forntida Egypten användes färgen för att måla allt från insidan av deras ståtliga gravar, till att i Mesopotamien användas för att måla konstnärliga mönster och avmålningar på keramiska föremål. Idag används den gröna färgen nästan överallt på allt från kläder, väggar, tavlor och inredning. Rummet bakom kulisserna där artister och skådespelare vilar upp sig och samlar sina tankar innan, under och efter en show kallas som de flesta vet för ”Green room”. Anledningen till detta är för att väggarna i dessa rum ursprungligen var gröna, just för att göra artisterna lugna och dämpa deras nervositet.

Vishet och ljussvärd som motiv på grön canvas

Precis som alla andra färger associeras även grön med fler saker än en. Förutom lugn och pånyttfödelse förknippas den här färgen med någonting som nästan skulle kunna anses som den raka motsatsen – gift. Det finns faktiskt en god förklaring till detta, och det är för att under 1800-talet var många av de giftigaste målarfärgerna och pigmenten, till exempel verdigris, fasansfullt hälsovådliga då de innehöll allt från koppar till arsenik.

En grön canvastavla för varje hem

Vi har fler än 300 stycken canvastavlor med gröna motiv, vilket gör att oavsett vem du är som person är chansen stor att du känner en spännande dragningskraft till något utav dom. Om dammigt mintgrön färg är något du uppskattar är motivet ”Barley Heads” väldigt rogivande, om du istället för gröna fält känner ett lugn i sovande storstäder kan en canvastavla med motiver ”Brooklyn Bridge at Night Green” lämpa sig alldeles utmärkt. En grön canvastavla kan göra en stor skillnad i ett rum, och här på Photowall finns minst en för varje hem.

Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.