Gröna canvastavlor

Grön är en underbar färg som finns överallt runt omkring oss i naturen. De lugnande tonerna i gräs, träd, stenar, mineraler, exotiska frukter, blommor och ett fantastiskt utbud av andLäs merra växter är bara några exempel på var vi människor möter denna färg. För de flesta av oss är högsommar i gräset eller på en äng ett underbart sätt att fördriva tiden, oavsett om vi är hängivna fans av avkoppling eller bara är lite överstressade och söker lite lugn och ro på semestern. Föreställ dig att du ligger där i det frodiga gröna gräset en perfekt sommardag, med ett fantastiskt stort träd över dig som är täckt av de grönaste löven du sett på hela sommaren och som ger dig perfekt skugga men ändå släpper igenom precis rätt mängd solstrålar. När du ligger där under trädet och lyssnar till lövens prassel i sommarbrisen inser du hur underbar sommaren kan vara.

Kalmerande färger med gröna dukutskrifter

Det är inte alla idag som förstår att grönt upplevs som en harmonisk, lugnande färg, men dess effekter har uppskattats genom historien. Tack vare arkeologiska utgrävningar vet vi nu att denna stimulerande färg har använts för kläder åtminstone sedan stenåldern. I det gamla Egypten användes grönt för att måla inredningen i kungliga gravar, och mesopotamierna använde den för mönster och målningar på sin keramik. I dag används grönt överallt för kläder, möbler och inredning. Inom TV och teater kallas det rum bakom kulisserna där artister och gäster slappnar av och förbereder sig för "Green Room". Väggarna målades ursprungligen i grönt eftersom det hade en lugnande effekt och lugnade artisternas nerver.

Visdom på ett grönt canvastryck

Liksom alla färger förknippas grönt med ett antal olika saker. Lugn är en, förnyelse en annan, men grönt förknippas också med vad som kan se ut som raka motsatsen - gift. På 1800-talet var många av de mest giftiga pigmenten och färgerna gröna - verdigris är ett exempel - eftersom de innehöll element som koppar eller arsenik.

Gröna dukutskrifter för varje hem

Vi på Photowall har mer än 300 canvasutskrifter med ett grönt mönster, så oavsett vilken typ av person du är så hittar du säkert något som faller dig i smaken. Om den pastellmintgröna färgen från böljande fält tilltalar dig kommer du att finna Barley Heads vilsam, medan om du föredrar att finna ditt lugn i storstaden är Brooklyn Bridge at Night Green det perfekta valet. Gröna canvasutskrifter kan göra en enorm skillnad för ett rum, och här på Photowall har vi canvasutskrifter som passar perfekt för varje hem.
Produktinformation