Röda canvastavlor

Utforska färgsymboliken i ett rött canvastryck. Denna intensiva färg står för energi och passion och kan väcka starka känslor som får hjärtat att bulta. En färgs betydelse varierar frLäs merån kultur till kultur, men gemensamt för alla är kraften i rött. Vi förknippar rött med festligheter, helgdagar, revolution, begär, brandbilar, ceremonimattor, varning, rörelse, värme, sportbilar, jul, kungligheter och påven.

Skapa ett inredningstema med ett rött canvastryck

Dekorera med liknande nyanser för att binda ihop din inredning. För att få en aspekt av inredningen att sticka ut kan du ge den en energiboost med röda nyanser. En trendig färg i år är vinrött, i rika nyanser av mörkrött. Rött passar till många byggnadsmaterial, som betong, vit marmor, blek furu och mässing. Det är en utmärkt accentfärg som lätt kan läggas till i detaljer som kuddar, överkast och tryck. Lägg till snittblommor i matchande nyanser för att få den slutliga touchen. Dina färgpreferenser i allmänhet eller för ditt hem beror på tidigare intryck, erfarenheter och värderingar. Rött är en dominerande färg som har visat sig ha en stimulerande och stärkande effekt, vilket är viktigt att komma ihåg när du inreder rum avsedda för vila och avkoppling. Stora färgområden i ett rum kan göra oss oroliga eller irriterade om vi tillbringar mycket tid där. Där bör du använda rött i små doser. Det är ren och oförfalskad energi.

Inte en röd cent och symboler för rikedom

Vi använder gärna gamla uttryck för deras innebörd, men ofta känner vi inte till deras ursprung. Fram till 2010 hade vi i Sverige små penningar, det lägsta beloppet i mynt, oftast tillverkade av röda kopparlegeringar. När det inte finns några pengar kvar, när de är helt panka, säger svenskarna: "Jag har inte en röd cent". Den "röda mattan" rullas symboliskt ut för att välkomna kändisar. Denna sedvänja kommer från en tid då rödfärgade tyger var exklusiva och dyra att tillverka. Skarlakansröda kläder var tydligt dyra och ett tecken på rikedom och makt. I dag kan röd sammet få oss att tänka på biografer, deras uppstoppade röda stolar och tjocka gardiner. "Röda dagar" i Sverige är samma sak som bankdagar i Storbritannien. De har sitt ursprung i tidig medeltid, då helgdagar markerades i kyrkokalendern med rött.

Våra originalutskrifter på röd canvas blir härliga inredningsdetaljer

. Rött är en varningsfärg. Den fångar snabbt uppmärksamhet. I trafiken är detta den röda stoppskylten, trafikljusen och bilarnas bromsljus. Den framhäver underbar inredning - den röda sammetssoffan eller ett canvasuttryck i köket med det läckra motivet italienska tomater som får munnen att vattnas.

Färgen röd och inredning

Rött betyder mycket och anses vara en av de viktigaste färgerna när det gäller inredning. Färgen för romantik och passion, rött är en färg som höjer sinnena. Denna fantastiska färg kan vara modern, traditionell, rustik eller tidlös, beroende på nyans och sammanhang. En touch av färgen kan till och med värma upp färgblått och vitt. Den kan till och med ge dramatik när rött används som huvudfärg i ett utrymme. Med dessa kan färgen rött användas på väggarna, precis som de röda canvasutskrifterna, för att få ett rum att kännas mer intimt. Rött är aldrig tråkigt och om du vill ha lite äventyr i ditt rum ska du inte vara blyg för att använda färgen. Du kommer säkert att älska att ha en touch av rött eftersom färgen helt förvandlar något vanligt till extraordinärt.
Produktinformation