Turkosa canvastavlor

Turkos är den färg som delar namn med den blågröna sten som finns på speciella platser i Iran. Turkos var en av de absolut första ädelstenarna och halvädelstenarna som bröts av männisLäs merkan. En av de första gruvorna, som dateras från 3000 f.Kr., fanns i "turkosa landet", även kallat Sinaihalvön. Men den viktigaste platsen för brytning av denna otroligt vackra sten under de senaste två tusen åren har inte varit Sinaihalvön utan Iran, där en av de första turkosgruvorna förvånansvärt nog faktiskt fortfarande är aktiv. Vissa kulturer trodde under årens lopp att ädelstenen hade magiska krafter och bytte färg beroende på bärarens hälsa.

En turkosduk i många nyanser

Turkos är mer än en färg. Ordet är en paraplyterm för nästan alla nyanser av blågrönt. Beroende på nyansen kan den verka antingen varm eller kall. Denna fantastiska egenskap innebär att den passar ihop med otroligt många andra färger. För ett utrymme med ett mjukt, delikat temperament kan du prova att matcha turkos med mjuka, svala färger, till exempel en diskret rosa eller en mycket blek grön färg. För mer machismo kan turkos kombineras med mörka färger som kolgrått, mörkbrunt eller skogsgrönt. Bohemisk inredning är särskilt attraktiv. Låt dig omfamnas av de mjuka, varma och bekväma färgerna i den bohemiska stilen, som ändå omfattar spännande och djärva färgställningar. Kombinationen av turkos, rött och orange skapar en oslagbar stämning i alla utrymmen.

En värld av färger balanserad på en turkos duk

Att styla ett helt rum i turkos - på Photowall förstår vi att det kan låta skrämmande. Men snälla, skriv inte helt av den här vackra färgen. Några turkosa detaljer räcker långt för att lyfta upp vilket utrymme som helst i hemmet med lätthet. Enkelhet i organiserat kaos manifesteras i motivet After Turquoise canvas print. Det passar perfekt för det minimalistiska utrymmet som behöver lite extra aktivitet. Dukuttrycket Early Exploration kan vara drömmotivet för de yngre familjemedlemmarna som fascineras av mångfalden av korallreven i de exotiska turkosa haven.

Turkos och lila: Det perfekta paret

Det osmyckade lugnet hos lila tillsammans med upplyftande turkos gör att parandet av de två färgerna är en fröjd för ögat. Eftersom de två färgerna passar så perfekt ihop är det lätt att lägga till en tredje färg i blandningen utan att man behöver tänka särskilt mycket på det. Det enda man bör komma ihåg när man lägger till en tredje färg är att den ska vara dämpad, inte djärv. En chockrosa skulle krocka med de här två färgerna, men en mjuk rosa skulle vara ljuvlig. Ett rökigt grått är ett perfekt komplement till den lila-turkosa kopplingen för en mer dämpad inställning i ett nytt utrymme.
Produktinformation