Gyllene dagen turkos - Canvastavla - Kök

169

motiv

Turkosa canvastavlor

Turkos är färgen som delar namn med den grönblåa stenen som man kan hitta i Iran om man gräver på rätt plats. Stenen turkos var en av de absolut första ädel– och halvädelstenarna som Läs mervi människor började bryta, och en av de första platserna utvinningen skedde på var i ”Turkosens land”, även känt som Sinaihalvön, år 3000 F.Kr. Det var viktigaste platsen för utvinningen av denna otroligt vackra sten de senaste två tusen åren har dessvärre inte varit Sinaihalvön, utan Iran där det otroligt nog några av de första turkosgruvorna faktiskt fortfarande är aktiva. Senare i tidslinjen trodde man i dessa samhällen att stenen besatt magisk egenskaper där den bland annat skiftade färg beroende på ägarens hälsa.

En turkos canvas i många olika nyanser

Turkos är inte enbart en färg, ordet kan också användas som ett samlingsord för nästan alla blågröna färger och tack vare detta kan färgen, beroende på dess nyans, upplevas som både en kall färg och en varm färg. Denna fantastiska egenskap gör i sin tur att den går att matcha med nästan oändligt många andra färger. Om man eftersträvar ett rum med ett mjukt och fint temperament är det en bra idé att matcha den turkosa färger med andra mjuka och svala färger, som till exempel en diskret rosa och en väldigt len grön färg. Om man däremot vill att ett rum ska få ett mer maskulint uttryck kan man välja att blanda den turkosa färgen med mörkare färger, så som till exempel träkols-svart, en mörkare brun eller djupt grön färg. Bohemisk inredning är någonting som lockar många. Dels tack vare den mjuka, varma och behagliga känslan många av de färger som man använder sig av när man inreder enligt den bohemiska stilen delar med sig av, men också på grund av de många spännande och självsäkra färgkombinationerna man kan använda sig av. Kombinationen av turkost, rött och orange är helt oslagbar när det handlar om att uppnå den där perfekta temperaturen i rummet.

En turkos canvas kan stötta färgerna i ett helt rum

Att klä in ett helt rum i turkost kan för många vara skrämmande, och det kan vi på Photowall förstå, men det betyder inte att man behöver utesluta den här vackra färgen helt och hållet. Om man på ett enkelt sätt vill lyfta ett rum i hemmet kan det göra stor skillnad om man väljer att placera ut turkosa detaljer. Enkelheten i det organiserade halvkaoset i motivet på canvastavlan ”After Turquoise” är perfekt lämpad för det avskalade minimalistiskt inredda rummet som behöver lite extra liv, och motivet på canvastavlan ”Early Exploration” kan vara drömmotivet för hemmets yngre förmågor som fascineras av korallreven mångfald i de exotiska turkosa haven.

Turkos och lila – kombinationen som alltid fungerar

Enkelheten och lugnet hos den lila färgen i kombination med det upplyftande i den turkosa gör att de två färgerna bredvid varandra blir väldigt bekväma för ögat att se på. Eftersom att de två färgerna passar så otroligt bra ihop blir det väldigt enkelt att kasta in en tredje färg i mixen utan att egentligen behöva fundera för mycket. Det enda som kan vara viktigt att ha i åtanke när man bestämt sig för att få in en tredje färg i mixen är att det ska vara en lagom lugn färg som inte har ett behov att hävda sig. En chockrosa mellan dessa två färger hade skurit sig, medan en mjukt rosa hade varit väldigt lättsmält. En rökigt grå färg är ett perfekt komplement till kombinationen av lila och turkost om man är ute efter att skapa en mer sober känsla i det nya rummet.

Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.