Hästar

Hästen är en av de mest ädla varelserna på jorden, känd för sitt mod, sin intelligens och sin stora uthållighet under alla omständigheter. Många mänskliga civilisationer har sin snabbLäs mera expansion att tacka hästen för, eftersom detta djur var ett av de första som domesticerades. Dess kontur pryder de tidigaste grottmålningarna av förhistoriska människor. De här canvastrycken hyllar de många och olika bidrag som hästar fortsätter att göra i våra liv. De är våra vänner, våra sportkamrater och våra arbetskamrater och hjälper oss att interagera med miljön på många användbara och roliga sätt.

Mitt rike för en häst!

Hästar har varit ovärderliga hjälpare genom historien. Vissa raser har hjälpt till att plöja våra åkrar och transportera det material med vilket våra stora städer, tätorter och fartyg byggdes. I tider av svårigheter har många medeltida lorder fått tacka sin häst för sitt liv. Andra har rusat över prärien på hästryggen, innan järnvägen kom, för att föra nyheter till avlägsna platser på kortast möjliga tid. De tålmodiga djuren gav en säker transport i svår terräng och ett lojalt sällskap under långa resor. De förde skadade i säkerhet och hjälpte de behövande. Pilgrimer, soldater och köpmän förlitade sig på att hästarna skulle ta dem till världens stora städer där de kunde utföra sina affärer. Medeltidens konst är rik på målningar av hästar i krig, i finare rustningar, men också i fred, där de bär mjuka jungfrur genom idylliska skogslandskap. Det är synd att många människor i vår högteknologiska värld har glömt hur viktiga hästar en gång var för vår överlevnad. I dag minns vi troligen hur kungar och prinsar ledde sina arméer till häst, och vi är fortfarande fascinerade av att se hur cowboys sköter sin boskap med hjälp av sina trogna hästar. Modiga riddare anlände på sina vita hästar för att rädda jungfrur i nöd, medan skurkarna på sina svarta hästar smög sig fram i mörkret och väntade på att hämnas när deras mästare hade besegrats. Våra canvastryck ger dessa gamla berättelser nytt liv och hyllar kraften hos det goda mot det onda och äventyrsandan som reser ut på hästryggen i vildmarken och aldrig ger upp. Oavsett om det är i realistiska poser, hämtade från naturen, eller om det är målat på ett fantasifullt sätt mot fantastiska, drömliknande landskap hämtade från klassiska skönlitterära verk, kommer ett canvasuttryck av en häst att påminna oss om hur viktiga dessa varelser har varit i vår historia och vår fantasi.

Hästar i arbete och lek

Även om vi uppskattar hästars arbetsförmåga får vi inte glömma att dessa varelser mycket ofta har varit vid vår sida i jakten på nöje också. Jakt, vandring, kapplöpning och tävlingshoppning är bara några av de sporter där hästar spelar en ledande roll. Ridning för nöjes skull tar sig många uttryck i dag, och varje ny generation av hästälskare upptäcker sina egna favoritalternativ. Ett canvasuttryck av ett nyfött föl som hoppar i den frodiga grönskan på en sommaräng påminner oss till exempel om ungdomens energi och potential. En ståtlig vagnshäst som drar en kanalbåt, en kunglig vagn eller en bröllopsvagn visar å andra sidan hur pålitliga och starka dessa beundransvärda djur är när de följer med oss under semestrar och ceremonier. Hästar kan vara vilda, men de kan också lära sig disciplin och plikt, vilket gör dem till idealiska kandidater för tjänstgöring i många mänskliga verksamheter. Tillsammans med sin sagolika kusin, enhörningen, är hästen en varelse av mytisk betydelse. Sagor och legender påminner oss om hur mycket vi beundrar deras lojalitet och kraft. En målning av vita hästar som galopperar längs stranden med flygande manar och svansar kommer säkert att ge en frisk fläkt till ditt vardagsrum. Eller kanske ett canvasuttryck av ett skulpterat hästhuvud, komplett med böljande muskler och fräscha ögon, skulle vara en ännu mer inspirerande bild att hänga på väggen? Det finns alltid plats för en grafiskt korrekt målning av hästens flytande rörelser. Canvasutskrifter på temat hästar kommer aldrig att misslyckas med att fånga din fantasi. I våra städer kanske vi inte kan ha en egen häst, men en verklighetstrogen målning är det näst bästa! Våra målningar och tryck återspeglar de många olika former och storlekar som vi har kommit att älska, från den lilla shetlandsponnyn till den magnifika arabiska kapplöpningshästen. Röd kastanj, svart, vit, piebald eller brynt guld - den mångfald av färger som vi ser hos hästar väcker minnen från filmer och berättelser som vi älskade i barndomen. Hästar har alltid varit en mycket viktig del av vårt arbete och vår lek, och med ett bestående konstverk kommer vi att vara säkra på att fånga deras fantastiska anda och låta den inspirera oss när vi går igenom våra dagliga liv.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.