Konst & Formgivning

Låt rummet tala. Precis som golven kräver att mänskliga fötter ska pittra, och taket längtar efter att hålla dig säker, vill väggarna bjuda in dig. Väggarna utgör ryggraden i ditt rumLäs mer, och vad du sätter på dem kan ofta göra ett rum till en riktig höjdpunkt. Konst och design i form av dukutskrifter och målningar kan vara avgörande för att skapa detta utrymme. Här är fyra sätt som konst och design kan ta ett rum till nästa nivå.

Färg mig in

Har du någonsin blivit förälskad i en målning? Har du förlorat dig själv i färgerna, tonaliteten och djupet och funnit dig själv uppslukad av att försöka dölja dess underliggande tema? Kanske har höstens röda, orangefärgade och brända sienner tänds en ännu outtalad eld i ditt hjärta. Eller så kanske de lugnande havstoner med gröna och blå azurblått som andas lugn i din själ. Du tar hem ditt mästerverk, men blir skrämd av tanken på att hänga upp det i ditt rum och undrar om det kommer att krocka med resten av din inredning. Ett konstverk kan diktera eller berika en befintlig färgpalett. Börja från början och bestäm dig för om konstverket ska vara rummets mittpunkt eller om det bara ska smälta in smakfullt i bakgrunden. Om ditt mål är att skapa en fokuspunkt, välj en neutral färgpalett så att färgerna i konstverket kan sjunga. Om din konst å andra sidan måste passa in i ett rum som har en befintlig färgskala, ta fram accentfärger från de sekundära färgerna i konstverket och använd dem i dekorativa föremål för att låta målningen smälta in i rummet.

Balansera rummets skala och textur

Uppmana känslan för beröring och känn dig som en enhet med ditt vardagsrum. Ett av designelementen i ett rum är textur. Många människor antar att deras väggar av sammet som man kan känna på dem ger rummet tillräckligt med textur. Textur, som lätt kan läggas till med ett canvasuttryck, bidrar till en dynamisk design. Gamla hus har ofta underbart höga tak, den typ av tak där det känns som om dina tankar kan vandra planlöst från takbjälke till takbjälke och komma tillbaka till dig uppfriskade och förnyade. Ofta fungerar dessa tak inte bra med moderna låga möbler. Ett noggrant utvalt canvastryck kan leda ögat uppåt och balansera rummets skala.

Introducera rörelse

Vals till Mona Lisa eller sväng dig i takt till Starry, Starry Night utan att en enda ton spelas. Canvasutskrifter kan skapa rörelse i ett vardagsrum. Med smart användning av linjer kan vissa målningar ge glädje och livlighet genom att leda ögat fram och tillbaka genom rummet. Målningar som förkroppsligar rörelse kan skapa en dans mellan konsten och dina möbler. Känn hur rytmerna pulserar genom dina väggar och låt dig omslutas av tanken att ditt rum är en levande, andasande enhet. Att välja en målning som återspeglar rörelse ger ett roligt element till ett rum, och det finns alltid plats för det udda i varje design.

Inspirationsgalleri

Allt är konst. Det är sättet du borstar ditt hår och sättet du håller din tekopp. Det är formen, linjen och färgen på ett stekt ägg och den nyckfulla dansen på ett grässtrå en sommarmorgon. Låt dig inspireras av din omgivning, låt den vara innovativ och fräsch och sporra dig till nya höjder och drömmar. Ändra dina målningar med varje årstid, eller till och med med ditt humör. Inför en blåtonad målning i sommarhettan för en svalkande effekt. På samma sätt kan du värma upp ett annars kyligt rum genom att ta fram en rödglödgad målning på vintern. Det fina med canvasutskrifter är att om du tröttnar på ett konstverk kan du snabbt och enkelt byta ut det mot en målning. Olika canvasutskrifter lyfter fram olika element i ett rum och kan ge en omedelbar makeover. Det är bäst att hålla rummet neutralt om du tycker om att rotera dina tavlor, för att få största möjliga effekt med minsta möjliga ansträngning. Använd konst och design för att ge ditt utrymme din personlighet. Oavsett om du använder konstverk för att skapa ett djärvt uttalande eller för att lägga till en touch av sofistikering kan du med en målning lägga till ett element av dig själv.
Produktinformation