Färgglada Abstrakt Målning - Canvastavla - Vardagsrum

159

motiv

Graffiti & Gatukonst

Det har länge diskuterats om graffiti och gatukonst borde räknas som konst eller inte. Vissa kallar det vandalism och tekniskt sett har de inte direkt fel. Gatukonst är olaglig på de Läs merflesta platser, det är sant. Men andra säger att det är en riktig konstform i vår moderna tidsålder, och de har inte heller fel. Gatukonst kan enklast beskrivas som en korsning mellan konst och brott. Och där de två möts skapas magi. Återskapa den magin i ditt hem med en canvastavla inspirerad av graffiti och gatukonst.

Den dolda konsten

Grejen med gatukonst är att, på grund av att den är olaglig skapas den oftast på dolda eller svåråtkomliga platser. Du har säkert också tittat upp på graffiti och svurit på att den måste ha skapats av apor eller snögetter. Men icke, gatukonstnärer är oftast mänskliga och håller sig, likt sin konst, oftast i det dolda. På ett sätt är graffiti ett av hjärtats mest ärliga uttryck, och precis som många sanna saker hittas den oftast på dolda och oanade platser. Varför inte ta del av mystiken med en tavla som är perfekt både som inredningsdetalj och samtalsämne?

Egendomlig konst

Graffiti är mycket mer än vad som klottras på allmänna toaletter och under broar. Den är en unik och exakt konstform med sedvänjor, precis som alla andra. För både konstnärerna och de som beskådar deras verk blir den ännu mer värdefull på grund av dess flyktighet – den mesta graffitin blir ju trots allt borttagen eller övermålad rätt snabbt. Det är en unik konstform som har en nästan primitiv intensitet. Som canvastavla kommer konstformen liva upp nästan vilken plats som helst med sin maniska energi.

Mystisk konst

Precis som graffiti är den dolda konsten, så är det också en mystisk konst. Titta bara på världens mest kända graffiti- och gatukonstnär, känd som Banksy. Ingen vet vad Banksy egentligen heter eller exakt var han kommer ifrån, men många känner till hans konst. I graffiti- och gatukonstvärlden är konstnären alltid osynlig, och många säger att detta leder till en renare konstform. Ren eller inte, den är definitivt mystisk. En canvastavla som skildrar gatukonst måste tala för sig själv, eftersom den inte kan vila på konstnärens rykte.

Talande konst

Ibland när du tittar på graffiti eller gatukonst på precis rätt sätt, inser du att det du trodde var slumpmässiga färger och former faktiskt är ord. Mycket gatukonst är just exakt det: ord. Ord klottrade ovanpå varandra på ett sätt som verkar slumpartat, ända tills det där otydliga plötsligt smälter samman till ett budskap. I de här fallen är det budskapet som är konsten, vare sig det rör sig om namn eller dikter skrivna kors och tvärs över varandra. På många sätt kan graffiti ses som kalligrafins moderna motsvarighet. Om du tittar på gammal kalligrafi inser du att budskapet var konsten, och konsten var budskapet. Tillsammans skapar de något nästan transcendent. Fast det är inte mycket av det som är skrivet på våra väggar och murar som liknar det de gamla kalligraferna arbetade med. Det är ingen som skapar graffiti med gamla Bibelverser precis. Dock så är det fortfarande budskapet som är den centrala delen. Ge dig själv lite tid att tolka våra canvastavlor med dessa verk, samtidigt som du livar upp ditt hem.

Konst med attityd

Eftersom graffiti- och gatukonstnärer skapar utanför den “traditionella konstvärldens” gränser är de ofta villiga att ta risker som ingen traditionell konstnär skulle våga. De kan använda sig av färg- och formkombinationer för att skapa sina budskap, utan att fundera på om det kommer all sälja eller ens bli förstått. Det är en personlig handling, även om den är så offentlig, och verken avslöjar lite av stadens innersta. FBI-agenter har sagt att de använder sig av graffitin som pryder stadens väggar för att bedöma folkets sinnesstämning. När befolkningen är arg speglas det i stadens graffiti. Men graffitikonstnären har tillgång till ett uttryckssätt som inte alla vill, eller kan, ta del av. När du skaffar dig en canvastavla från vårt sortiment av graffiti och gatukonst skaffar du dig egentligen en snapshot av en stads anda i ett speciellt ögonblick.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.